Terapi Süreci
Psikoterapi, danışanınların kendi hayatındaki sorunları konularında uzman kişilerle konuşarak aşmayı hedefleyen bir süreçtir. Bu süreçte, danışanların değişime inanarak aktif rol alması önemlidir.
- Terapi sürecinde danışanlar kendi yaşantılarıyla ilgili paylaşımlarda bulunurken zaman zaman zorlanabilirler. Değişim bazen hızlı ve rahat olabilirken, bazen yavaş ve zorlayıcı olabilir. Bu gibi durumlarda, terapi sürecine devam etmek ve herhangi bir konuda karar almak danışanınların sorumluluğundadır.
- Terapinin başarısı danışanların istikrarlı çalışmalarına bağlı olduğu gibi terapist tarafından yapılan doğru müdahelelerle de yakından ilişkilidir. Danışanlar, terapistin eğitimi ve yönelimi hakkında detaylı bilgi alabilirler.
- Bazı durumlarda, danışanların bir psikiyatristle görüşmeleri gerekebilir. Böyle bir durumda psikiyatristle görüşme sorumluğu danışanlara aittir.
- Bireysel psikoterapiler 50 dakikalık seanslardan oluşur. Çift ve aile seanslarının süresi 60 dakikadır. Seanslar genellikle haftada bir yapılacak şekilde düzenlenir. Terapinin süresi ve süreci, danışanların ve terapistin uygun gördüğü ve mutabık olduğu şekillerde belirlenir.
- Terapist, randevu günü ve saatini bir iş günü öncesinden danışanlara hatırlatma mesajı ile iletebilir. Ancak, bu durum bir zorunluluk değildir. Randevu günü ve saatinin takip sorumluluğu her zaman öncelikle danışanlara aittir.
- Randevu iptallerinde, danışanlardan 24 saat öncesi terapistin çalıştığı merkezi bilgilendirmesi beklenir. Haber vermeden 3 kere üst üste iptal söz konusu olduğunda terapist süreci sonlandırabilir.
- Terapistin çalıştığı merkezler haftanın belli günü ve saatleri açıktır. Acil durumlarda, lütfen 112 Hızır Acil’e ulaşın.